Algemeen Mindset

Wie zijn wij?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; wij zijn de Kniepert* en de Directie**.

Ik, de Kniepert, ben zelfstandige in de ICT, rijd een dikke BMW (voor de geïnteresseerden een BMW 545i, automaat, Oxfort groen met 333 pk) en ben geobsedeerd door financiële vrijheid en vastgoed. Vanwaar die obsessie zul je je misschien afvragen. Die komt voort uit onvrede die ik vroeger voelde over het werk wat ik MOEST doen om geld te verdienen. Geld is voor mij heel belangrijk, omdat ik op jonge leeftijd heb ervaren dat een bepaalde mate van geld zeer zeker wél gelukkig maakt.  

Ik ging opzoek naar een oplossing en kwam in 2014 terecht op het Financiële Onafhankelijkheid forum op Tweakers.net, in dezelfde tijd ook Mr. Money Mustache en op BiggerPockets.com. Er ging een wereld voor me open! Niet meer MOETEN werken, maar werken omdat je dat WILT en een passief inkomen creëren door middel van investeren in vastgoed. Het leek te mooi om waar te zijn, maar paste zo goed in mijn idee dat voldoende geld mij rust geeft. Begrijp me goed, ik wil mij over heel veel dingen zorgen maken, maar niet over geld.

Dan de Directie. Zij is een creatieveling, leidt een dansschool en heeft passie voor dans en kunst. Geld boeit haar niet zo, tot grote ergernis van mij, de Kniepert. Even voor alle duidelijkheid, ze smijt het niet over de balk voor materiele zaken (godzijdank!), maar het werken aan projecten waar ze in gelooft en voldoening uit haalt zijn belangrijker dan zaken die geld opleveren.

Samen houden wij van sporten, reizen, lekker eten en drinken en daarna lekker bankhangen en series kijken (wie niet?). We zijn op dit moment (2020) 9 jaar samen en ik heb over de jaren heen dusdanig op haar ingepraat en daardoor kunnen meenemen in de beweging naar financiële vrijheid.

Dan de vraag: Waarom deze blog?

In de afgelopen jaren hebben wij keuzes gemaakt waarbij vrienden en familie soms hun vraagtekens hebben. Met deze blog willen we jullie meenemen in onze denkwijze en beweegreden achter onze keuzes en willen we jullie meenemen in onze reis naar financiële vrijheid.

Waar de blog precies naartoe gaat weten we nog niet, maar we zijn allebei heel benieuwd wat het delen van onze ervaringen gaat brengen. Wellicht doorbreken we een aantal taboes, behandelen we onderwerpen waar ‘normaal’ niet over gesproken wordt, maar wij zijn allebei van mening dat transparantie de juiste weg is. In de aankomende blogs ga we vertellen over de dikke BMW en kapotte sokken, een klushuis en een appartement als investering, ondernemerschap en onze volgende stap.

Tot een volgende blogpost,

De Kniepert (Ruud) en de Directie (Melissa)

*Definitie: Gierigaard
** Definitie: Leidinggevend orgaan in een organisatie