Mindset

Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

In de tweede coachingsessie kregen we de opdracht om een brief/dagboek te schrijven over een dag 5 jaar in de toekomst. De tekst moet beginnen met ‘Het is vandaag 26 oktober 2025…’ (toen was de coachingsessie) en daarna volgt een beschrijving van een dag. Het idee is om de dag te visualiseren, zonder beperkingen en het mag hoog geschoten zijn. Hieronder de uitwerking van de Kniepert:

Het is vandaag 26 oktober 2025. Ik word wakker in ons tweede huis in het warme Malaga en met een berg aan positieve energie. We wonen de helft van het jaar in Spanje en de andere helft in Nederland. Dit zodat we nog steeds naar vrienden en familie kunnen, Melissa nog danslessen kan geven/dansprojecten doen en we gedurende het hele jaar van het lekkere weer kunnen genieten.

Ik heb zin in de dag, vandaag is de overdracht van onze nieuwste flip: een oud bankgebouw hebben we om laten bouwen naar 4 ruime appartementen en de blije kopers kunnen niet wachten om in hun nieuwe huizen te trekken. Ook gaan we de ouders van Melissa ophalen vanaf het vliegveld omdat ze een paar weken bij ons in het gastenverblijf vakantie komen vieren. Het gastenverblijf verhuren we normaal aan leuke mensen als B (zonder de Breakfast).

Melissa en onze kindje slapen nog terwijl ik mijn hardloopschoenen aan doe om een stuk over het strand te rennen. Ik ben aan het trainen om 10 km binnen 45 minuten te rennen zodat ik mijn vader kan bijhouden in de aankomende hardloopwedstrijd. De eerste paar stappen zijn stroef, ik voel nog de spierpijn van het kitesurfen maar zet door. Tijdens het hardlopen voel ik de koele wind vanaf zee en tegelijkertijd de eerste zonnestralen die verraden dat het weer een mooie dag gaat worden. Via de boulevard loop ik terug en bestel ik bij de lokale bakker in mijn goedste Spaans versgebakken broodjes voor het ontbijt. Even snel douchen en dan tijd voor koffie!

Melissa en onze peuter zijn inmiddels wakker. Melissa heeft de e-mails van de balletschool verwerkt, er waren weer een aantal aanmeldingen voor de danslessen en de voorbereidingen van een nieuw dansproject gaan zonder grote problemen. Onze peuter was al zelf aan het spelen en op de achtergrond hoor je een Spaanse kinderserie op de tv. De video’s die we de week daarvoor hebben opgenomen tijdens de property tours worden inmiddels geïmporteerd op de computer en we kunnen aan het ontbijt op het dakterras waar we al kunnen genieten van de warmte van de zon.

We voeden onze peuter twee talig op, zowel Nederlands als Spaans. We rijden rond 11 uur onze BMW 4 serie cabrio uit de garage en gaan richting het vliegveld. De peuter kan niet wachten om “Abuelo y Abuela” (opa en oma) weer te zien. Vanochtend had ie al tekeningen gemaakt, waar je eigenlijk niets nuttigs in kan zien, maar opa en oma zullen er super blij mee zijn.

In de middag heb ik een video call met een Nederlandse investeerder. Snel een vers bakkie koffie en in de call: Hij heeft nog wat vragen na de laatste coaching sessie die we hadden en heeft een mooie deal die hij wil doornemen. Daarna staat het interview met Stijn en Nicole op de planning, ze wonen een aantal kilometers verderop en we hebben bij hun thuis afgesproken. We gaan praten over de afgelopen jaren, hoe Melissa en ik financieel vrij zijn geworden en welke zaken nieuwe investeerder kunnen doen om dat ook te bereiken. Wat kan je druk zijn terwijl je niet meer hoeft te werken!

In de avond gaan we met de ouders van Melissa eten in een leuk restaurant op loopafstand van ons huis. De geur van vers gegrilde vis en groenten komen je tegemoet. Als we weer thuis zijn drinken we nog een glas wijn terwijl de zon onder gaat en gaan daarna naar bed. Op naar een volgende financieel vrije dag en een leuke week. We voelen al de gezonde spanning: volgend weekend staat een sessie E-Foil op het programma.

De tweede opdracht is om een vision board te maken.

Een Vision Board is een manier om je dromen/doelen in kaart te brengen door letterlijk een moodboard te maken van je doel. Als je dingen visueel maakt, werkt het krachtig in het manifesteren van je dromen (doelen). Door een vision board te maken, ben je jouw toekomst aan het ‘scheppen.’ Je bent je aan het focussen op wat er is, ook al ligt het eigenlijk nog in de toekomst! Doordat je gelooft dat het er nu al is, ga je het aantrekken.

https://hetnlpcollege.nl/vision-board/

De uitwerking is gebaseerd op het verhaal hierboven:

Na het schrijven van de brief heb ik, de Kniepert, aan de Directie gevraagd hetzelfde te doen. Na het uitwisselen van onze verhalen zagen we, gelukkig, een aantal overeenkomsten in ons beeld van ‘over 5 jaar’. Haar verhaal is een paar dagen later:

Vrijdag 31 oktober 2025

07:30 de wekker gaat en ik word wakker. Waar? Deze keer in ons eigen bed. Ruud heeft voor vandaag een volle agenda, net als ik. Ik ga lessen volgen bij de docenten training tot 12:00. In de tussentijd is Ruud bezig met de laatste klusjes in onze nieuwe aanbouw die we zelf hebben gebouwd in het afgelopen jaar. Nu zijn het de kleine dingetjes die het écht afmaken. Maar eerst lekker samen ontbijten.

08:45 Ik ga de deur uit, Ruud pakt de verfspullen voor een laatste laag verf op de muren. Morgen kunnen we beginnen aan de inrichting, eindelijk! Les van 09:15-10:30 en 10:45-12:00. Lekker werken aan het lijf, inspiratie opdoen en ook even gezellig kletsen met collega’s.

12:30 Snel omgekleed om op tijd te zijn voor een lunch met Ruud en een nieuwe privé-investeerder. We hebben meerdere projecten lopen in de UK en we zijn bezig met het realiseren van nieuwe woonruimtes in een oud schoolpand in Nederland. Tijdens de lunch hopen we de investeerder enthousiast te maken over dit nieuwe schoolpand-project.

15:30 Een succesvolle lunch later wandelen we nog even lekker door Sonsbeekpark voordat we naar Rotterdam rijden. Daar is de opening van de nieuwe atelierruimtes die we hebben gemaakt voor mijn zus en 5 mede kunstenaars.

18:00 De opening. Een gezellige drukte, een hapje en een drankje. Ruud moet een speech geven, daar is hij nog altijd een tikkeltje zenuwachtig voor.

19:30 Samen met familie gaan we nog lekker wat ‘echt’ eten in een restaurant in Rotterdam.

23:30 weer thuis, in bed. Moe maar voldaan en vol energie om morgen met onze nieuwe uitbouw aan de slag te gaan!

Misschien iets minder avontuurlijk dan het verhaal van de Kniepert, maar het vastgoed en het kunnen delen met familie komt ook hier om de hoek kijken.

Nu denk je misschien ‘leuk, maar wat moet ik ermee?’. Wij dagen je uit om deze opdracht ook te doen. Dit kan alleen of met je partner. Het dromen over een zorgeloze toekomst kan er zomaar voor zorgen dat je stappen gaat nemen die je eerst niet voor mogelijk hield! Ook kan het net dat zetje extra geven als je na wat tegenslagen minder motivatie hebt.

In ons huis staat een mooie quote op een donkergroen kaartje: “Don’t call it a dream, call it a plan!”.

Tot een volgende!

Ruud en Melissa; de Kniepert en de Directie