Mindset Ondernemerschap Vastgoed

Waarom is het zo stil..? Corona update

“Life begins at the end of your comfort zone.” – Neale Donald Walsch

We hebben in ieder geval niet stil gezeten. In tegendeel! We hebben de afgelopen periode juist zo veel gedaan en is er zoveel gebeurd, dat de blog bijhouden er een beetje bij in is geschoten…

Sport, werk en welzijn

De Kniepert is begonnen met hardlopen en loopt ondertussen 8-10 km aan één stuk door. Als de Kniepert door de regen rent sport de Directie juist lekker thuis voor de buis met Les Mills on Demand. Het hoofd even leeg maken is in de huidige Corona tijd geen overbodig luxe. De onzekerheid bij elke persco was vooral voor de Directie een reden voor stress, wat we met sport en samen wandelen zo veel mogelijk wilde wegnemen. Dit lukt vaak, maar helaas niet altijd. Een aantal slapeloze nachten zijn er ook geweest. Gelukkig zijn we beiden nog steeds gezond!

De Directie gaf door ziekte en zwangerschapsverlof van docenten 70% van de lessen weer zelf. Dit scheelt misschien enorm in de personeelskosten, maar kostte daarentegen enorm veel tijd en energie. Dat was nu juist niet de bedoeling.

De Kniepert gaat eind dit jaar afscheid nemen van één van de twee klanten waarvoor hij werkt. Een goede afronding vind hij belangrijk, maar dit kost altijd meer tijd dan je denkt. Er is ook een goed vooruitzicht, want vanaf januari 2021 heeft hij 8 uur per week extra om in het investeren te, ja ja, investeren. De aflopen tijd kwam de Kniepert er namelijk achter dat investeren in vastgoed niet altijd heel passief is.

Foto door Limon Das via Pexels

Project #2 in de U.K.

Na het accepteren van de eerste deal zijn we gaan kijken naar een tweede project in de U.K.. In deze periode hebben we twee mede-investeerders gevonden die met ons mee wilden investeren. Ze krijgen van ons allebei een vooraf afgesproken rendement. Dit betekende dat we een deel van ons eigen geld weer ‘vrij’ hadden gespeeld voor andere projecten. Na meerdere potentiële deals te hebben geanalyseerd hebben we een flip in Porth geaccepteerd. Hierdoor kon al ons eigen geld aan het werk worden gezet.

Joint Venture

Vlak voor de herfstvakantie heeft de Kniepert een geheim wat hij al sinds februari met zijn schoonvader had gedeeld met de Directie. Het plan was om dit geheim al te delen in de meivakantie (Valencia), maar Corona… Toen was plan B in Indonesië in oktober, maar Corona… Op een zonnige, vrije dag besloot hij dat het tijd was om het geheim te delen. Hij wilde graag een join venture aangaan. De Directie accepteerde deze deal. Wij gaan trouwen! Lekker uit eten gaan om dit te vieren zat er niet in, want Corona… De voorbereidingen willen we zo kort en bondig mogelijk houden, maar nemen stiekem toch snel een flinke hap tijd in beslag. De planning is om te trouwen in de lente van 2021 en we hopen van harte dat het door kan gaan, want Corona…

Project #3 in de U.K.

In de derde coachingssessie is er onder andere gesproken over het ‘groter denken’. We waren van plan om eerste project 1&2 af te ronden en met de opbrengsten een groter project te gaan doen. Het voordeel van het doen van een groter project is dat bepaalde kosten niet worden berekend aan de hand van de prijs van een pand. Deze gefixeerde prijzen zijn dus bij grotere projecten voordeliger dan bij kleine. In deze vijver vissen minder concurrenten waardoor rendementen hoger zijn. De panden die je hieruit kunt halen lenen zich nog meer voor het toevoegen van waarde. Denk hierbij aan kleine conversies van commercieel vastgoed naar residentieel vastgoed, het spitsen van panden of volledig renoveren van grotere complexen.

De Kniepert kreeg van zijn coach de fantastische kans om met een aantal andere investeerders mee te doen aan zo’n groter project: het kopen, opknappen en verhuren van in totaal 39 appartementen in een groot, historisch pand in Newport! Hele mooie rendementen en ook nog samenwerken met meer ervaren investeerders, dubbel win. Er was alleen één probleempje… Dit aanbod kwam voor ons gevoel een beetje te vroeg. Niet alleen omdat ons eigen geld als gereserveerd was, maar ook omdat dit gewoon ontzettend spannend is!

Foto door Brent Keane via Pexels

Nu komt een groot gedeelte mindset om de hoek kijken. Zoals Robert Kiyosaki al schreef: “How can I afford that?”. De vraag was niet of, maar hóé we dit voor elkaar gingen krijgen. Doordat er veel snel geschakeld en beslist moest worden heeft de Kniepert een oproep gedaan op LinkedIn en een aantal Facebook groepen met de vraag wie er een leuk rendement wil hebben op zijn spaargeld. Ook hebben we vrienden en familie benaderd met dezelfde vraag. We hebben nu vier mensen gevonden die op korte termijn geld aan ons konden en wilde lenen. Één persoon hebben we de optie gegeven om mee te doen met winstdeling in project #2, waardoor we een deel van ons eigen geld uit dat project konden halen voor project #3. De overige drie investeren met ons mee in project #3 met een afgesproken rendement.

Dit was het moment dat de Kniepert zijn belbundel flink overschreed (onbeperkt bellen vanaf januari 2021) en ontzettend druk was naast zijn werk. We zijn tot de ontdekking gekomen dat als er een duidelijk doel met deadline is er een heleboel kan gebeuren in korte tijd!

Tot de volgende!

Ruud en Melissa; de Kniepert en de Directie

P.S. Wat vindt je van ons nieuwe logo?