Vastgoed

Quiz: Wat voor een vastgoedinvesteerder ben jij?

Als vastgoedinvesteerders zijn we lid van meerdere forums en Facebook groepen. In die groepen zijn er een hoop mensen die vragen stellen over het starten met investeren. Sommigen hebben overwaarde waarmee ze willen investeren, anderen hebben veel tijd maar nog niet het geld. We hebben in ieder geval iets gemeen: Het idee van investeren in vastgoed en het opbouwen van een portfolio.

Maar het investeren in vastgoed is niet voor iedereen weggelegd. Nog voordat je wilt beginnen met investeren, check eerst of het wel bij je past. We hebben een simpele Buzz feed achtige quiz (met slechts 4 vragen) gemaakt met de titel: Wat voor een vastgoedinvesteerder ben jij?

Onder de quiz gaat de blogpost verder.

Resultaten

Na het antwoorden van de gestelde vragen zal je één van onderstaande resultaten zien.


Spaarder / Dromer

Wil je veel rendement zonder moeite te hoeven doen? Blijf vooral dromen. Hou jezelf en anderen om je heen niet voor de gek. Je wilt geen tijd, geld of moeite stoppen in het worden van een vastgoedinvesteerder (en daar is niets mis mee).

Opties waar je naar kan kijken waar je wel met weinig moeite rendement kan halen: Privé investeerder worden, investering in indexfondsen.

Risico nemen past niet bij je? Kijk vooral naar spaarrekeningen met een (relatief) goede spaarrente en/of deposito’s bij een bank met een depositogarantiestelsel.


Passieve investeerder

Het gedoe met klagende huurders, op de hoogte blijven van nieuwe wet en regelgeving, managen van projecten en het verdiepen in alle zaken rondom vastgoed zijn (nog) niet aan jou besteed.

Je weet dat sparen geld kost en dat je met investeren een prima rendement kan behalen zonder er veel tijd aan te besteden.

Om toch je rendement op je geld te krijgen, met vastgoed als middel, is het een optie om je geld uit te lenen aan vastgoedinvesteerders in de vorm van een kort lopende lening, Joint Venture of investeren in een vastgoedfonds.

Daarnaast is het aan te raden om ook een deel van je vermogen te investeren in aandelen/obligaties om zo niet compleet afhankelijk te zijn van vastgoed.


Vastgoedkoning

Door je ambitie, enthousiasme, doorzettingsvermogen en vermogen om je eigen en andermans geld te laten renderen ga je een mooi vastgoedportfolio opbouwen. Je weet dat het investeren tijd, geld, kennis vraagt. Ook zal je gecalculeerde risico’s nemen om je doel te bereiken.

Ga na wat je doel is en wanneer je het doel wilt bereiken, bepaal aan de hand van de beschikbaarheid van je tijd, geld, kennis en risicobereidheid welke strategie het beste bij je past.

Het is niet de vraag of, maar wanneer je succesvol bent. Omring jezelf met mensen die dezelfde strategie hebben, geef en leer!


Startende vastgoedinvesteerder

Je zal aan de bak moeten. Je beseft goed dat er tijd, geld en kennis nodig is om een goede vastgoedinvesteerder te worden. Je mist echter één of meerdere van die eigenschappen. Kijk hoe je die eigenschappen kan bemachtigen.

Is tijd een punt van aandacht? Zoek dan naar je ‘Why’. Meestal is tijd net het probleem, maar prioriteit. Zoek naar manieren om je te motiveren, stel doelen en ga ervoor. Iets minder scrollen op social media doet al wonderen.

Mis je kennis? Zoek dan naar manieren om te leren. Begin met gratis content zoeken (we leven in een tijd dat alle informatie gratis beschikbaar is) en kijk of een goede vastgoedtraining iets voor je is. Zoek plekken (zoals facebook groepen en forums) op waar vragen worden gesteld die je kan beantwoorden en leer tijdens het beantwoorden.

Is geld een probleem? Zoek dan mensen om je heen die wel geld hebben, maar geen tijd/kennis. Bedenk of je een samenwerking met iemand aan wil gaan, of check of je geld van ze kan lenen.

In elk geval: zoek naar mensen die al doen wat jij wilt doen (mentor). Bedenk welke waarde je aan die personen kan geven en probeer van de beste te leren. Het is geen sprint, maar een marathon!


Tot slot

Het is geen uitgebreide persoonlijkheidstest. Neem het resultaat met een grote korrel zout maar lees wel tussen de regels dat je 1 of meerdere van de volgende zaken moet hebben: tijd, geld en kennis. Heb je die niet en wil je dat niet veranderen? Dan is investeren in vastgoed (nog) niets voor jou.

Tot de volgende!

Ruud en Melissa; de Kniepert en de Directie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *