Mindset

Dromen en doelen

“Begin with the end in mind.” – Stephen Covey

Dromen vinden wij zonder beperkingen fantaseren over de toekomst. Dit kan zorgen voor drijfkracht, maar aan alléén dromen heb je niets. Doelen zijn een vertaling van de dromen in een stappenplan.

Heb je je doelen gedefinieerd? Dan is de volgende vraag belangrijk: Wat kan ik nú doen om een stapje dichterbij het doel te komen?

Dit kan overweldigend zijn, wat kan helpen is subdoelen of mijlpalen bepalen. Kleine stappen zijn overzichtelijk en kunnen na het behalen heel motiverend werken.

Onze dromen en doelen

Wij dromen ervan om zorgeloos ons leven te kunnen leven. Als de Directie een voorstelling wil organiseren wil ze niet bezig zijn met de kosten en de prijs van een entrée kaartje, maar met de dansen, de kostuums en het decor. En de Kniepert wil voor een opdracht kunnen kiezen en niet voor het geld. Dus werken voor een non-profit waar ze leuke technieken gebruiken, waarbij het uurtarief of aantal declarabele uren minder van belang is.

Dit waren ‘werk’ voorbeelden, maar we willen ook dat als we op reis gaan we ons bezig kunnen houden met ‘waar willen we naartoe?’ en ‘wat willen we doen?’ en niet met ‘wat kost dat?’. Zo lijkt het ons fantastisch een rondreis te maken door Latijns-Amerika. De Argentijnse tango leren in Argentinië, taco’s eten in Mexico en salsa dansen in Cuba.

We weten nu waar we naartoe willen, nu is de vraag…hoe komen we daar?

Doel en mijlpalen

Om ons doel te bereiken zijn we bezig passief inkomen te creëren. Dit door middel van beleggen in indexfondsen, vastgoed en sinds kort ook op YouTube (abonneer je even op mijn kanaal! Aldus de Directie). Ons doel is natuurlijk niet van de een op andere dag gehaald dus hebben we mijlpalen bepaald.

De eerste mijlpalen:

[v] Het eerste beleggingspand
[v] Maandelijks ETF’s aankopen
[  ] Naar Spanje op vakantie

Voortgang

Nu is Rona in the picture en bleken sommige dingen niet meer mogelijk. Zo is onze vakantie naar Spanje geannuleerd, zijn alle vastgoed meet-ups gecanceld en kon/kan de Directie lange tijd niet of nauwelijks lesgeven.

Maar wat kan er wel? Boeken lezen bijvoorbeeld. De Directie begon aan “The 4-Hour Work Week” en haalde daar inspiratie uit om Melissa Moves op te zetten en het eerdergenoemde YouTube kanaal. Door gewoon te beginnen en te filmen met haar telefoon en te editen in een open source programma ontwikkelde en verbeterde het product organisch (en nog steeds). Het staat nog in de kinderschoenen, maar het brengt nieuwe motivatie en voldoening en wie weet waar het naartoe kan gaan.

De Kniepert heeft een U.K. vastgoed training gevolgd. Hier zijn een vastgoedbedrijf en nieuwe investeringen uit voortgekomen (zie andere blogposts). Hierdoor zijn we nog serieuzer bezig met het bouwen aan passief inkomen.

Een thuiscursus Spaans behoort ook tot de opties en kon prima in de lockdown worden gevolgd. Leuk om te doen en draagt ook bij aan het doel, wel zo fijn als we ons straks verstaanbaar kunnen maken als we op reis zijn.

Ons uiteindelijke doel is reizen, dus we zijn veel bezig met werk creëren wat op afstand kan of om het reizen heen kan worden gepland. Remote ICT projecten, investeren en video’s maken kan altijd en overal!

Zo zie je maar dat een helder doel zorgt voor een gericht plan. Als je in een taxi stap is de eerste vraag…..waar wil je naar toe?

Heb jij je doel, mijlpalen en plan? Kijk dan wat je deze week, vandaag en op dit moment kunt doen om een stapje dichterbij je doel te komen.

Voorbeeld voor aankoop vastgoed

Een mijlpaal kan zijn het aankopen van een woning voor verhuur. De huidige situatie is: nog geen deal/project gevonden en nog niet al het geld bij elkaar om het cash te kunnen kopen.

Wat kun je deze week doen? Zorg dat je via makelaars/deal sourcers een aantal deals hebt opgevraagd ter analyse.

Wat kun je vandaag doen? Bel minimaal drie mensen die potentieel geld zouden kunnen lenen.

Wat kun je op dit moment doen? Maak een lijst met daarop tien mensen die je zou kunnen bellen. Of geef je criteria voor een deal door aan een makelaar/deal sourcer.

Niet alleen zakelijk toepasbaar

Dit proces is ook heel goed toepasbaar op andere aspecten in het leven. Je wilt je bijvoorbeeld fitter voelen. De Kniepert had dit gevoel ook, sinds de sportscholen dicht moesten. Wat kun je altijd en overal doen om fit te blijven? Hardlopen.

Hij stelde het doel om binnen drie jaar 10km hard te kunnen lopen in minder dan 45 minuten. Zijn eerste mijlpaal was om 5km achter elkaar te kunnen hardlopen. De Kniepert begon met drie keer in de week rustig opbouwen en na ongeveer een maand had hij deze mijlpaal behaald! Wow, dat gaf een boost!

Nieuwe hardloopschoenen en -kleding werd gekocht en hij heeft een hoop tips gekregen van zijn vader die al veel langer hardloopt. Nu loopt hij met gemak 10km, maar nog niet binnen 45 minuten. En de Directie? Die heeft skeelers gekocht, zo kan ze toch mee zonder hard te lopen.

Tot slot

Wil je meer weten over dit denk- en werkproces? De boeken “The One Thing” en “The Intention Journal” zijn aanraders.

Wat is nu onze eerstvolgende mijlpaal? Nou..

[  ] Naar Spanje op vakantie 😉

Tot de volgende!

Ruud en Melissa; de Kniepert en de Directie